Bureau Buitenland

Robert Serry over het EU-associatieverdrag met Oekraïne, Leraren protesteren in Marokko

Bureau Buitenland

Robert Serry over het EU-associatieverdrag met Oekraïne, Leraren protesteren in Marokko

Stropdassenprotest in Griekenland, Robert Serry over het EU-associatieverdrag met Oekraïne, Leraren protesteren in Marokko, De Dictator van het Jaar 2015

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stropdassenprotest in Griekenland

vanaf 00:00:39

Van demonstraties kijken ze in Griekenland niet meer op. Maar de protesten vandaag in Athene, tegen drastische hervormingen, die er aan zitten te komen, waren anders dan anders. Griekenland correspondent Bruno Tersago vanuit Athene.

Lerarenprotest in Marokko

vanaf 00:05:38

In Marokko is het sinds december onrustig. In verschillende Marokkaanse steden wordt massaal gedemonstreerd. Vooral door jonge leraren die nog aan het begin van hun carrière staan. Zij vrezen sinds kort voor hun toekomst. En de reactie van de overheid op deze boze leraren is niet mals. Een interview met leraar Rachid al-Azzouzy over de reden van alle protest.

Dictator van het Jaar 2015

vanaf 00:08:51

Bureau Buitenland presenteert vanavond de zesde kandidaat voor de prestigieuze Dictatorverkiezingen 2015. We zijn dit keer niet op zoek naar de oude rotten in het vak, maar naar aanstormend talent; leiders die nog geen dictator zijn maar die het martelen en censureren al aardig onder de knie krijgen. Kanshebber nummer zes voor onze verkiezing wordt gepresenteerd door Annelie Langerak, correspondent in Thailand.

Robert Serry over EU-associatieverdrag Oekraïne

vanaf 00:13:31

Een muurvast conflict met Rusland, een sluimerendeeconomische malaise en niet aflatende corruptie. En dan ook nog een Nederlandsreferendum dat probeert een stokje te steken voor nauwere samenwerking met deEU. Oekraïne gaat een moeilijk jaar tegemoet. In de studio zit topdiplomaat Robert Serry, in de jaren '90 de eersteNederlandse ambassadeur in Oekraïne en nu verbonden aan Seton Hall Universityin de VS.

advertentie