Hier vind je het complete recept van remouladesaus.

Deze remouladesaus komt uit aflevering 1 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette gaat vissen op de Noordzee.

ingrediƫnten voor de boter

  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 1 eetl. dragon, fijngehakt
  • 1 eetl. kervel, fijngehakt
  • 1 eetl. bieslook, fijngehakt
  • 1 klein sjalotje of uitje, gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 theel. scherpe Dijonmosterd
  • 4 eetl. wittewijnazijn
  • 8-10 eetl. lichte slaolie
  • 1 eetl. kappertjes , fijngehakt
  • 3 à 4 cornichons of heel kleine augurkjes uit het zuur, fijngehakt
  • 2 ansjovisjes, fijngehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

aan de slag

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe het ei in een kom met de mosterd en de wittewijnazijn en voeg een snuf zout en wat peper toe. Klop het mengsel met een garde of gebruik een keukenmachine of staafmixer. Voeg vervolgens de olie toe; eerst druppel voor druppel. Zodra de saus dikker wordt mag het in een straaltje. Voeg, als alle olie is opgenomen, de fijngehakte kappertjes, augurkjes en ansjovisjes toe, samen met alle groene kruiden. Breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.

Remouladesaus

Aflevering 1: Vis uit de Noordzee