Hier vind je het complete recept van appel-gembertaart.

Deze appel-gembertaart komt uit aflevering 7 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette aan de slag gaat met appel en gember.

ingrediënten voor de appel-gembertaart

Voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 1 eetl. gemberpoeder
  • 50 gram poedersuiker
  • 125 gram koude boter, in blokjes
  • snuf zout
  • 1 eidooier

​​​​​​​Voor de vulling

  • 300 gram honing
  • de fijngeraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 1 duimlengte gember, fijngeraspt
  • 200 gram amandelmeel
  • 4 eidooiers
  • 125 gram ricotta​​​​​​​
  • 2-3 Elstar appels

aan de slag

Maak het deeg
Pulseer bloem, gemberpoeder, suiker, boter en een snuf zout in een keukenmachine tot het eruitziet als broodkruim. Voeg het ei en een drupje ijskoud water toe en pulseer tot het deeg net bij elkaar komt.

Vorm het deeg tot een dikke schijf, wikkel in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap die in een ingevette pievorm (24 -26 cm doorsnede) past. Prik de bodem in met een vork.

Bak de taart 12 minuten blind voor. Verwijder dan de blindbakbonen en bak de bodem nog 5 minuten. Laat dan iets afkoelen.

Maak de vulling
Verwarm de honing, geraspte citroenschil, citroensap en geraspte gember in een pannetje tot het vloeibaar is.

Roer het broodkruimachtige mengsel, het amandelmeel, de eieren en de ricotta erdoor. Giet het beslag in de voorgebakken vorm.

Snijd de appels in parten, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.

Beleg de bovenkant van de taart met de appelschijfjes in concentrische cirkels.

Bak de taart nog 35 minuten of tot de vulling gaar is.

Laat hem een half uurtje staan voor u hem aansnijdt, zodat de vulling kan opstijven.