Hier vind je het complete recept van het nagerecht fruit-amandelclafoutis.

Het nagerecht fruit-amandelclafoutis komt uit aflevering 10 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met inmaken en wecken.

ingrediƫnten

  • 500 gram aardbeien en/of rood fruit en/of kruisbessen
  • 3 eieren
  • 200 ml melk of room
  • 75 g gesmolten boter
  • 125 g suiker
  • 75 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • de zaadjes uit 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • scheut rum naar smaak

en verder

  • boter om mee in te vetten
  • een bakvorm (geen springvorm) van 22 cm doorsnede
  • poedersuiker

aan de slag

Vet de vorm in met royaal boter, knip een vel bakpapier op de maat van de bodem en vet die ook in.

Klop met een mixer alle ingrediënten, behalve het fruit schuimig. Giet het beslag in de vorm, verdeel het fruit er over.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 25 minuten tot de clafoutis goudbruin kleurt.

Laat afkoelen, haal de clafoutis uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.

Fruit-amandelclafoutis

Aflevering 10: Inmaken en wecken