Verwarm de oven voor op 160 graden.
Knip van bakpapier een cirkel die op de bodem van de vorm past. Vet de bakvorm in en leg de papieren cirkel op de bodem van de vorm, vet deze ook dik in met boter.
Leg de kweeperen met de bolle kant naar onder in de vorm.
Rooster de pecannoten in de koekenpan. Klop in de tussentijd de suiker en de boter romig, voeg al kloppend de eieren een voor een toe en zeef daarna het bakmeel erop. Eindig met de melk en de noten. Giet het beslag over de peren in de bakvorm en bak de cake in ruim 1 uur gaar: u kunt testen of de cake gaar is door met een satéprikker erin te prikken: komt deze er droog uit, dan is de cake gaar, zo niet dan moet ie dus nog even terug.
Laat de cake uit de oven eerst in de vorm afkoelen. Keer ’m pas daarna op een bord en haal voorzichtig het bakpapier van de bovenkant af.
Leg de hele noten op de bovenkant van de taart ter garnering en maak de siroop.
Verwarm daarvoor de kweeperensiroop in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Kook in tot de helft en laat afkoelen. Roer de eau de vie erdoor.
Smeer de siroop over de taart, zodat hij wat kan intrekken.