Hier vind je het complete recept van het bijgerecht courgettecake met pijnboompitten.

Het bijgerecht courgettecake met pijnboompitten komt uit aflevering 4 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven.

ingrediënten voor de courgettecake

  • 1 courgette, geraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 fikse eetl. mosterd
  • 50 gram pijnboompitten

aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Spreid de geraspte courgette uit op een theedoek, bestrooi met wat zout en peper, til de gevulde theedoek in een vergiet en laat 20 minuten in de gootsteen staan.

Wring het daarna goed uit, zodat de reepjes courgette nu droog zijn.

Doe het bakmeel in een kom, met de courgette erdoor. Voeg de eieren, zure room, olie, mosterd, pijnboompitten, zout en peper toe. Roer tot alles is gemengd.

Giet het beslag in een goed ingevette cakevorm en bak het 40 minuten in de oven of tot een prikker er mooi droog uitkomt.

Laat de cake 5 minuten staan ​​ voor u hem uit de vorm lost.

Serveer ’m warm of op kamertemperatuur, bij soep of salade.