steun vpro

Guernica kennen we allemaal van dat beroemde schilderij van Picasso. Het is deze week 80 jaar geleden dat deze Spaanse stad door de Duitse Luftwaffe werd platgebombardeerd. We praten met Spanje-correspondent Steven Adolf.

Verder in OVT: de Nederlandse paranoia voor overnames als die van Akzo, de laatste joodse bewoners van Waterlooplein 64-78, de geknakte vuist van de vakbond, de column van John Jansen van Galen, het plan van Rost van Tonningen, de Gouden Eeuw van Rome en in Het Spoor Terug een documentaire over de Amerikaantjes: de kinderen van zwarte bevrijders in Limburg.
Lees hier meer over de aflevering.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug en de paneldiscussies bij de Stelling van de maand

nieuws

Interactieve docu

Het afgelopen jaar verzamelden duizenden Sioux-indianen en steunbetuigers zich in reservaat Standing Rock in Noord-Dakota. Ze protesteerden tegen de aanleg van de Dakota Acces - oliepijpleiding. Laura Stek maakte voor OVT een radiodocu én een interactieve docu. Bekijk die nu hier.

Nog meer nieuws

Check de artikelen hieronder of ga naar het nieuwsoverzicht voor meer artikelen uit de VPRO Gids en ander OVT-nieuws! 

over

Over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →