steun vpro

Sinds begin dit jaar is het beheer van de Oostvaardersplassen overgedragen aan de Provincie Flevoland. De provinciale politiek greep onmiddellijk de kans om zich opnieuw te bemoeien met deze 6000 hectare natuur. Volgens kenners bedreigen de plannen het gebied. In Het Spoor Terug het tweede deel van de tweeluik over 40 jaar Oostvaardersplassen, gemaakt door Michal Citroen.

Verder in OVT: het lijden der konijnen, Poujade: de inspiratie van Le Pen, homoseksueel te zijn in België, vergelding in Hoogland in april 1945 en een Franse familiegeschiedenis.
Lees hier meer over de aflevering.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug en de paneldiscussies bij de Stelling van de maand

nieuws

Interactieve docu

Het afgelopen jaar verzamelden duizenden Sioux-indianen en steunbetuigers zich in reservaat Standing Rock in Noord-Dakota. Ze protesteerden tegen de aanleg van de Dakota Acces - oliepijpleiding. Laura Stek maakte voor OVT een radiodocu én een interactieve docu. Bekijk die nu hier.

Nog meer nieuws

Check de artikelen hieronder of ga naar het nieuwsoverzicht voor meer artikelen uit de VPRO Gids en ander OVT-nieuws! 

over

Over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →