In deze live-uitzending vanuit Goejanverwellesluis kijken we naar de uitgedoste mannen op het bekendste schilderij van Nederland. Samen met historicus Gabri van Tussenbroek, auteur van 'Amsterdam en de Nachtwacht', kijken we naar wie zij waren en waarom zij zich vereeuwigden met dit doek.

Verder in OVT: de geschiedenis van Goejanverwellesluis, de nouveau riche van de Gouden Eeuw, Brexit en de Noord-Ierse grens, Rachida Lambaret over de Eerste Wereldoorlog, vulvapaniek en mannenvrees, historische boeken met Wim Berkelaar, de column van John Jansen van Galen en muziek van Jan Rot.

Lees hier meer over de uitzending >>>

Meer informatie over de activteiten van de VPRO tijdens de Maand van de Geschiedenis vindt u hier.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie Utopia: over dromers en doemdenkers

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →

advertentie