In de tentoonstelling 'Design van het Derde Rijk' kunnen we leren over de aantrekkingskracht van onder andere het hakenkruis, de Volkswagen Kever en de nazi-bouwwerken. Maar kan het ook? Mag een expositie over de nazi-verleiding ook in een tijd waarin eenduidige volksvriendelijke dictators weer opnieuw populair zijn? Een gesprek met Timo de Rijk, directeur van het Design Museum in Den Bosch.

Verder in OVT: Taiwan, de geschiedenis van de ananas, de column van Nelleke Noordervliet, blauwe tanden, de Drie van Breda en in Het Spoor Terug: De Peperklip.

Lees hier meer over de uitzending >>>

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie Utopia: over dromers en doemdenkers

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →

advertentie