Wie het hedendaagse nieuws leest kan zich nauwelijks voorstellen dat de relaties tussen Nederland en Iran in de jaren ‘60 en ‘70 erg goed waren. Over de geromantiseerde fascinatie met Iran en hoe dat beeld in duigen viel schreef Maaike Warnaar, politicoloog en Irandeskundige aan de Universiteit Leiden, het boek ‘Onze vriend op de pauwentroon’. De auteur is te gast.

Verder in OVT: de wetenschapper die AI voorzag, 150 jaar Hindostaanse migratie, tegen welke prijs verdwijnt cash geld? en in het Spoor Terug: Moeder der Geuzen, een reconstructie van het leven van Petronella van Praet.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →