Deze week staan zeven leden van de Coöperatie Laatste Wil voor de rechter, vanwege het verschaffen van hulp bij zelfdoding. Waarom ligt de CLW onder vuur, en hoe kunnen we de voortdurende verschuiving in ons denken over euthanasie verklaren? Te gast zijn Bert Keizer en Annemarieke van der Woude.

Verder in OVT: Italiaanse grafrovers, de ambassade als toevluchtsoord, de column van Suzanna Jansen, boeken met Annelien de Dijn en meer. Lees hier verder.

publieksonderzoek

Luistert u weleens naar OVT of podcasts over geschiedenis en lijkt het u het leuk om hierover mee te denken?

Doe dan mee aan onze online groepsdiscussie en help ons OVT nóg beter te maken. Het onderzoek vindt plaats op 23 of 24 april.

Meld u aan door een paar vragen over uw luistergewoontes en uzelf te beantwoorden via deze link. Wij nemen dan contact met u op.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →