De historicus en de romanschrijver lijken tegenpolen: de één verdiept zich in de feiten, de ander verliest zich in fictie. In de vijfdelige serie Verzonnen verleden gaan journalisten Pieter van Os en Julie Blussé in gesprek over vijf beeldbepalende historische romans. Met deze week deel 2: De klokkenluider van de Notre-Dame met Jan van Aken en Sanne Frequin. Klopt het dat Victor Hugo met dit boek de Notre-Dame van de vernieling wist te redden?

Verder in OVT: Het verdwijnen van oorlogserfgoed in Bosnië, OVT op reis met Mariana Françozo naar Brazilië, en Het Spoor Terug: Alles voor de wetenschap. Lees hier verder.

de onvoltooid verleden tijd

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →

genoeg gehoord?

geschiedenis op tv

Onze buren van Andere Tijden maken geschiedenis-tv. Klik hier om te kijken.