Nederland was nog niet lang geleden voorloper op het terrein van duurzaamheid. Nu lijkt in het land een grote weerstand te bestaan tegen verduurzaming, zeker vanuit de agrarische sector. Duurzaamheid lijkt te botsen met economische belangen. De geschiedenis van duurzaamheid in Nederland wordt bestudeerd in een speciale editie van het historisch vaktijdschrift BMGN. Historicus Peter van Dam stelde het samen en is te gast.

Verder in OVT: Het verloren Hertogdom Gelre met Bas Steman en René Arendsen, de logica achter misdaden tegen de mensheid met Simon van Teutem, Holocaustonderzoek met Astrid Sy en Marc van Berkel, de column van Abdelkader Benali en Het Spoor Terug: De verschrikkelijk mooie migratie #4 Een nieuwe generatie van Gabriella Adèr.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →