Kunnen klassieke boeken ons helpen om de moderne mens te begrijpen? OVT zoekt het uit in de zomerserie Modern Man. Met deze week Dostojevski’s Aantekeningen uit het ondergrondse, een filippica tegen alle moderne negentiende-eeuwse optimistische dromerijen van een boze kelderman. Met Hans Boland en Xandra Schutte.

Verder in OVT: een historische vakantietip en in Het Spoor Terug een documentaire over de geuzenhoofdman Lumey.
Lees hier meer over de uitzending.

Zomerserie Modern Man

Modern Man

In de serie Modern man ​onderzoekt OVT de mens van nu in zijn of haar vele gedaantes, van de boze witte man tot de zelfmoordterrorist en de vrouw in het post-me too-tijdperk. Jos Palm en Julie Blussé schreven voor de VPRO Gids acht karakterschetsen.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie Utopia: over dromers en doemdenkers

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →

advertentie