Op 1703 roken de West-Vlielanders hun kans, toen het vergane schip de 'Mary and Sara' aanspoelde met waardevolle bezittingen aan boord. Wat de natuur aan ons geeft is van ons, dachten ze, maar het Hof van Justitie kwam verhaal halen. Historicus Anne Doedens en zijn eilander compagnon Jan Houter troffen deze ondervragingen aan en schreven er het boek 'Strandroof' over.

Verder in OVT: Misha Melita en Marjolein Koster over hun serie over de val van Srebrenica, het verhaal van de medogenloze jurist Roy Cohn en de herziening van het parlementaire stelsel. 

Deze week deel 6 van de serie 'De plantage van onze voorouders'. Heeft u iets te zeggen over ‘De plantage van onze voorouders’ of tegen Maartje Duin en Peggy Bouva? Stuur een voicemail of spraakbericht naar 06-83484278. 

 

 

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie: Cinema OVT

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →