Kunnen klassieke boeken ons helpen de moderne mens te begrijpen? OVT zoekt het uit in de zomerserie Modern Man: klassiekers over de mens van nu. Dat het geen onverdeeld genoegen zou zijn, als robots het werk van de mens zouden overnemen, dat voorzag Kurt Vonnegut al in 1952. Hij schreef het boek Player Piano over de getergde overbodige mens en het robottijdperk. Met journalist Jaap Tielbeke, amerikanist Markha Valenta en Xandra Schutte van de Groene Amsterdammer.

Verder neemt de vakantieman ons mee naar Kreta en luisteren we in de tijd van Het Spoor Terug naar een documentaire over Trio Lescano, een Nederlandse meidengroep die beroemd werd in het Italië van Mussolini.

Zomerserie Modern Man

Modern Man

In de serie Modern man ​onderzoekt OVT de mens van nu in zijn of haar vele gedaantes, van de boze witte man tot de zelfmoordterrorist en de vrouw in het post-me too-tijdperk. Jos Palm en Julie Blussé schreven voor de VPRO Gids acht karakterschetsen.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie Utopia: over dromers en doemdenkers

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →

advertentie