Uit satellietbeelden valt op te maken dat Rusland bezig is een enorme verdedigingslinie van loopgraven op te bouwen. Is dat, ruim 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog, geen verouderd concept? Militair historicus Wim Klinkert is te gast.

Verder in OVT: boek ‘De Politieke Partij Radicalen 1968-1990’ met Bas de Gaay Fortman en Peter van Dam, tentoonstelling Irma Boom in het Vaticaan, voetbaldiplomatie tussen Iran en de VS met Laurens Bluekens, Henriëtte Pimentel die 600 joodse kinderen redde met Esther Shaya, de column van Micha Wertheim en in Het Spoor Terug 'Zuur Amsterdam' van Christianne Alvarado over augurken en een verdwenen wereld.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →