In Limburg trad verleden jaar het voltallige provinciebestuur af wegens gebrek aan integriteit. Onderzoeksjournalist Joep Dohmen sloeg ruim een kwarteeuw geleden al alarm over de Limburgse handjeklap-cultuur, maar er lijkt weinig veranderd.

Verder in OVT: de oorsprong van de racistische theorie achter de massamoord in Buffalo, de documentaire Vrouwen van Suriname is gerestaureerd, de biografie van de spermabank, in Het Spoor Terug: de tweede aflevering van het tweeluik 'Moslima', waarin Cigdem Yuksel en Maartje Duin de beeldvorming van 'de moslima' onderzoeken.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →