Het is zowat zomer en tijd voor de grote tweedehands boekenmarkten. Terwijl je langs honderden kraampjes schuifelt denk je misschien dat je deelneemt aan een oude en ontspannen traditie, maar het echte begin van de boekverkoop op straat is een eeuwenoud verhaal van armoede en afzien. Marten Minkema duikt in de geschiedenis van de straathandel in boeken in Het Spoor Terug.

Verder in OVT: dambreuk: een militaire strategie?, topchoreograaf Hans van Manen, de column van Micha Wertheim, de Indonesische doofpot, historische boeken en jonge veteranen over de sporen van oorlog.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →