Deze week zijn we in Nationaal Monument Kamp Vught. In dat voormalige concentratiekamp zouden Molukkers slechts tijdelijk gehuisvest worden toen ze begin jaren '50 aankwamen. Inmiddels hebben velen de hoop op terugkeer opgegeven. We praten met bewoners en kenners van deze geschiedenis.

Verder in OVT: onze ‘volksaard’ in tijden van corona, de herinnering aan concentratiekamp Vught, een fotoreportage met KNIL-veteranen, de geschiedenis van het Groningse gas, livemuziek van Jimi Bellmartin, de column van Micha Wertheim en meer.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis reist OVT coronaproof door Nederland. We komen met onze karavaan vol historici, muzikanten en schrijvers naar Arnhem, Middelburg, Vught en Utrecht. Klik hier voor meer info.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie: Cinema OVT

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →