Ooit zette de fotografe Maria Austria de moeder van radiomaker Michal Citroen op de gevoelige plaat. Een foto die ze altijd koesterde, hoewel ze nooit besefte dat Maria Austria een beroemd kunstfotografe was geweest. Tot het Joods Historisch Museum haar dit jaar eerde met een tentoonstelling en een fotobiografie. Aan de hand van persoonlijke verhalen en foto's maakte Michal Citroen een Spoor Terug over fotografie, oorlog, lief en leed.

Verder o.a. aandacht voor Stephen Hawking, Kadhafi en Sarkozy, de column van Alexander Münninghoff, onfatsoenlijke oorlogsvoering, atoombom-angstfilm 'Threads', Heino de Heimatambassadeur en OVT met boeken.

Lees hier meer over de uitzending.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie Utopia: over dromers en doemdenkers

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →