‘Dit is een eenzijdige Nederlandse actie met een groot risico op mislukking’, zo concludeerde de Nationale Reparatie Commissie Suriname over de excuses voor het slavernijverleden die de Nederlandse regering op 19 december wil gaan maken. Rechtshistoricus Wouter Veraart is te gast. Hij vreest dat de regering te gehaast te werk gaat.

Verder in OVT: pseudo-archeologie in Ancient Apocalyspe met Bleda Düring, oorsprong van de gynaecologische eendenbek met Rina Knoeff, podcast De kunst van het verdwijnen over Joodse wijk Antwerpen met Bart van Nuffelen, het vernieuwde Verzetsmuseum met Liesbeth van der Horst, de column van Nelleke Noordervliet en Het Spoor Terug: Het bloedbad van Rawagede gemaakt door Jeroen Wielaert.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →