Deze week aandacht voor het gelukzalige en befaamde middel dat 75 jaar wordt. Gemma Blok, hoogleraar aan de Open Universiteit en gespecialiseerd in de geschiedenis van de geestelijke gezondheidszorg, komt ons bijpraten over gebruik en misbruik van LSD.

Verder aandacht voor Boeddha als plaatsvervanger van Christus, het gestolen hart van Anna van Bretagne, de column van Nelleke Noordervliet, de Zonnekoning, Vrouwen voor het Vaderland en de Nationale Secretaressedag.
Lees hier meer over de uitzending.

Oproep! OVT is op zoek naar IKEA-geschiedenissen

Dit jaar is IKEA 40 jaar in Nederland. En daar willen wij een radiodocumentaire over maken. Daarvoor zijn wij op zoek naar grote en kleine IKEA-verhalen. Hoeveel relaties liepen stuk bij het bouwen van een Billy-boekenkast? Hoeveel kinderen wilden nooit meer worden opgehaald uit Småland? En welke IKEA-werknemer at jarenlang elke dag Zweedse balletjes voor de lunch? 
Heeft u een verhaal, laat het ons dan weten ten behoeve van een tweeluik van Michal Citroen in Het Spoor Terug en mail naar ovt@vpro.nl.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of de zomerserie Utopia: over dromers en doemdenkers

over

over OVT

Het radioprogramma OVT biedt historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of via podcast.
Lees verder →