Una Storia Italiana

Una storia Italiana

Een persoonlijke zoektocht van maker Anna Bucchetti door Italië, een land waar televisie een alles overheersende invloed heeft en alles bepaalt; een land waar veel in handen is van één persoon, de populist Silvio Berlusconi. En die slaagt er steeds beter in om met behulp van zijn imperium de Italiaanse werkelijkheid te beïnvloeden.

De boodschap, levensstijl en waarden die Berlusconi de afgelopen tien jaar de ether instuurt, hebben Italië veranderd. De Italiaanse werkelijkheid heeft zich aangepast aan het beeld dat de media geschapen heeft. De Italiaanse filmmaakster Anna Bucchetti, die nu negen jaar in Nederland woont, trok een aantal weken door haar geboorteland met de vraag "Dove sta andando l'Italia?" ("waar gaat het heen met Italië").

Wanneer Berlusconi in staat is de media en justitie nog verder onder controle te krijgen, bereikt Italië een 'point of no return'. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Waarom is Berlusconi zo populair en waarom zijn tegengeluiden, tegenkrachten afwezig? Wat kunnen we in de toekomst verwachten en is het nog mogelijk dit proces terug te draaien?

bijlagen

____________________

Regie: Anna Bucchetti
Research: Stefano Bertacchini
Productie: Mariska Schneider, Nicoline Tania