regisseur Floris-Jan: 'Je mag de actievoerders in Hongkong niet negeren'

Met welk doel maakte regisseur Floris-Jan van Luyn de uitzending 'Hongkongs nieuwe helden'? 'Ik vind dat wat in Hongkong gebeurt, onze steun verdient. Maar door de groeiende handel met China, kunnen we het ons niet permitteren om Hongkong openlijk te steunen. Ondanks het feit dat daar iets gebeurt waar wij voor staan.'

Bekijk het hele interview met regisseur Floris-Jan van Luyn.

de toekomst begint bij Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét startpunt voor de journalistieke verkenning van future affairs, en maakt verhalen over de toekomst van technologie, economie, politiek, sociologie en wetenschap. Tegenlicht staat in de frontlinie, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld en bekritiseerd. En gaat met jou in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit zal zien. 
Lees meer →

future shock: een podcast over de toekomst met makers, doeners en denkers

De toekomst van migratie volgens Leo Lucassen

#38

→ Beluister de laatste aflevering
Chris Kijne zocht hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis Leo Lucassen op en sprak met hem over zijn toekomstvisie op migratie: stel, hij was de belangrijkste migratieadviseur van het kabinet, wat zou zijn boodschap zijn?

Abonneer je hier: Apple PodcastsStitcher of RSS-feed

laatste artikelen

de meest bekeken uitzendingen

 

 

 

 

 

korte video's

 

 

 

 

 

elke week een flinke dosis toekomst in je mail?

over VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét future affairs platform van Nederland. We staan aan de frontlinie waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd, en houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. En de toekomst, die is natuurlijk overal: online, maar ook op tv, sociale media, tijdens onze Meet Ups, podcast, én in onze nieuwsbrief.

Lees meer →