de toekomst begint bij Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét startpunt voor de journalistieke verkenning van future affairs, en maakt verhalen over de toekomst van technologie, economie, politiek, sociologie en wetenschap. Tegenlicht staat in de frontlinie, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld en bekritiseerd. En gaat met jou in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit zal zien. 
Lees meer →

hoe gaan we om met de gevolgen van een pandemie?

Nu het coronavirus om zich heen slaat, ligt ons dagelijkse leven plat. Maar behalve ziekte, ongemak en economische gevolgen is de situatie ook een ongekend experiment in werken op afstand, en zullen we een stuk minder CO2 uitstoten. Bij VPRO Tegenlicht dachten we al na over de toekomst van werk, vervoer, én klimaat. 

Op de sofa met Damiaan Denys

→ Beluister de aflevering

Hoe kunnen we overleven in deze nu chaotische wereld? Waar kunnen we ons aan vastklampen, in deze bange tijden? We spraken psychiater en filosoof Damiaan Denys, en legden onze huidige samenleving op de sofa. 

Abonneer je hier: Apple PodcastsStitcher of RSS-feed

 

 

 

 

 

korte video's

 

 

 

 

 

twee keer per week een flinke dosis toekomst in je mail?

over VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét future affairs platform van Nederland. We staan aan de frontlinie waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd, en houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. En de toekomst, die is natuurlijk overal: online, maar ook op tv, sociale media, tijdens onze Meet Ups, podcast, én in onze nieuwsbrief.

Lees meer →