de toekomst begint bij Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét startpunt voor de journalistieke verkenning van future affairs, en maakt verhalen over de toekomst van technologie, economie, politiek, sociologie en wetenschap. Tegenlicht staat in de frontlinie, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld en bekritiseerd. En gaat met jou in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit zal zien. 
Lees meer →

'Het toverwoord is luisteren'

Dat zegt minister Carola Schouten in 'Plattelandspioniers'. In deze uitzending luisteren we inderdaad aandachtig naar de pioniers die de toekomst van het Nederlandse platteland proberen vorm te geven.

Maar als ons landbouwbeleid radicaal op de schop moet, dan moeten we ook luisteren naar de boeren die ons nu al elke dag van goedkoop en gezond voedsel voorzien. Een brief van een boerendochter, aan Nederland.

future shock: een podcast over de toekomst met makers, doeners en denkers

Het hobbelige pad van een pionier

#34

→ Beluister de laatste aflevering
Hoe zorg je er als filmmaker voor dat mensen je vertrouwen en je hun vertaal vertellen? Tegenlicht-redacteur Tom Reijner spreekt regisseur Kees Brouwer over zijn uitzending 'Plattelandspioniers', zijn achtergrond en zijn persoonlijke werkwijze die daaruit voortvloeit.

Abonneer je hier: Apple PodcastsStitcher of RSS-feed

Meer over de komende afleveringen

meest bekeken

korte video's

laatste artikelen

elke week een flinke dosis toekomst in je mail?

over VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét future affairs platform van Nederland. We staan aan de frontlinie waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd, en houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. En de toekomst, die is natuurlijk overal: online, maar ook op tv, sociale media, tijdens onze Meet Ups, podcast, én in onze nieuwsbrief.

Lees meer →