de toekomst begint bij Tegenlicht

Onze verhalen gaan over de toekomst van technologie, economie, politiek, sociologie en wetenschap. VPRO Tegenlicht is hét startpunt voor de journalistieke verkenning van future affairs, waar (inter)nationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht worden gehouden. Tegenlicht staat in de frontlinie, waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd. En gaat met jou in gesprek over hoe de wereld van morgen eruit zal zien.

Lees meer →

→ ook een suggestie voor ons Woordenboek van de Toekomst? Mail: onlinetegenlicht@vpro.nl

Hoe herken je deepfake?

hoe check je nou zelf of beelden fake zijn of niet? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Sanne Schim van der Loeff van World Press Photo en fotojournalist Ilvy Njiokiktjien praten met researcher Tom Reijner door over hun werk over de eerste vrije generatie in Zuid-Afrika, de rol van fotografie in het Instagram-tijdperk en mediawijsheid bij jongeren.

Beluister alle podcasts →

meest bekeken

dé manier om duurzame energie op te slaan

Staan we aan de vooravond van een waterstofrevolutie? Volgens onderzoekers van TNO is het nog mogelijk om volledig op waterstof als brandstof over te stappen, maar er zit haast achter.

Ondernemer Stefan Holthausen is naast waterstofproductie ook bezig met het bouwen van op waterstof gedreven voertuigen.

Kijk de uitzending 'Deltaplan Waterstof' .

Meer korte video's zien? Bekijk ze hier →

korte video's

ontvang wekelijks een flinke dosis toekomst van de Tegenlichtredactie in je mail

laatste podcasts

over VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is hét future affairs platform van Nederland. We staan aan de frontlinie waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd, en houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. En de toekomst, die is natuurlijk overal: online, maar ook op tv, sociale media, tijdens onze Meet Ups, podcast, én in onze nieuwsbrief.

Lees meer →