Vooruitblik

Dit staat je komend seizoen te wachten bij VPRO Tegenlicht.

21 oktober: De mens in de machine

Kunstmatige intelligentie gaat een overdonderende impact hebben op alle facetten van ons leven. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij welke doelen we deze machines geven. Hoe creëren we een machine die ons begrijpt en alleen doet wat wij willen?

28 oktober: De stad is mijn hart

Rotterdam is inmiddels met 206 verschillende nationaliteiten een superdiverse stad. Twee derde van de jongeren heeft een migratieachtergrond. Voor velen is integratie een gepasseerd station. Ze streven naar gelijkheid en eisen hun plek op in de stad én instituties. Tegelijkertijd is er de dreigende gentrificatie, die als een donkere wolk boven de stad hangt. Hoe gaan de jonge zogenoemde bi-culturelen daarmee om?

4 november: Klus- en klikeconomie

Silicon Valley zet wereldwijd de arbeidsmarkt op zijn kop. Met agressieve strategieën knagen online platformen als Uber en Deliveroo aan ons poldermodel en onze verzorgingsstaat. Zonder sollicitatiegesprek, pensioen, verzekeringen of baas. Alles wordt geregeld via de app op je mobieltje. Goedkoop en makkelijk voor aanbieder en consument. Lekker vrij en flexibel voor de werker. Die is geen kantoorslaaf, maar klikt gewoon even voor een klus. Laten we de klussers spartelen of bieden we ze vaste poldergrond?

advertentie