Over VPRO Tegenlicht

Over VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht is de reeks informatieve programma's waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap.

VPRO Tegenlicht beschouwt zichzelf nadrukkelijk als de eerste en enige future affairs-rubriek binnen het bestel. Het programma nestelt zich daarmee aan de frontlinie, en zoekt zijn verhalen op die plekken waar ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd. Via niet voor de hand liggende, controversiële en tegelijkertijd gedegen analyses wil VPRO Tegenlicht zijn kijk geven op de wereld; zowel op nationale als op internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven.

VPRO Tegenlicht is een programma zonder een vast format. Afhankelijk van het onderwerp wordt steeds een passende vorm gekozen, waardoor langere reportages uit binnen- en buitenland worden afgewisseld met uitzendingen waarbij één persoon alle ruimte krijgt zijn of haar visie op een onderwerp te geven.

Via de wekelijkse nieuwsbrief blijven duizenden mensen op de hoogte van de uitzendingen van VPRO Tegenlicht en via sociale media als Twitter en Facebook praten nog meer mensen wekelijks fanatiek en in grote getale mee over de aflevering. Regelmatig is #tegenlicht op zondagavond trending topic op Twitter in Nederland. Meepraten kan ook tijdens de wekelijkse landelijke Tegenlicht Meet Ups in Amsterdam, een samenwerking tussen VPRO Tegenlicht en Pakhuis de Zwijger. Daarnaast organiseren fans van het programma vele lokale Tegenlicht Meet Ups in het hele land.

Colofon

Eindredactie
Doke Romeijn
Marije Meerman

Bureauredactie
Nina Huisman

Research
William de Bruijn
Marijntje Denters
Henneke Hagen
Halil Özpamuk
Olaf Oudheusden
Tom Reijner
 

Makers

Martijn Kieft
Shuchen Tan
Britta Hosman
Rob van Hattum
Roland Duong
Tomas Kaan
Jorien van Nes
Jos de Putter
Paul Cohen
Martijn van Haalen
Mea Dols
Sabine Lubbe Bakker
Bregtje van der Haak


Voiceover
Chris Kijne

Internetredactie
Sanne Stevens
Tom Reijner
Marnix Koolhaas
Josia Brüggen (stage)
Clémence Overeem (stage)
Dieuwke Papma (stage)

Productie
Sanne van Nieuwenhuijzen
Marie Schutgens
Olivier Schuringa
Jeroen Beumer
Sharon Yosef
Marrit Woudwijk (stage) 

Contact

We zijn benieuwd naar uw mening over de uitzendingen en website van Tegenlicht. Heeft u opmerkingen of vragen over de uitzendingen of de site, of heeft u suggesties voor onderwerpen? Laat het ons weten via:

e-mail:
tegenlicht@vpro.nl

post:
VPRO-Tegenlicht
Postbus 11
1200 JC Hilversum

Deze website is gebouwd en ontworpen door VPRO Digitaal. De huisstijl van Tegenlicht werd ontworpen door Jurriaan Schalken (Direction Design) en Thonik, de leadermuziek is gemaakt door Sonic Picnic.

advertentie