Future shock

#24 Het platteland volgens Louise Fresco

Steden zijn vaak de blikvanger, maar het platteland is in opmars. VPRO Tegenlicht zoekt daarom plattelandspioniers. Mensen die de kracht van het landelijke inzetten om de samenleving van de toekomst vorm te geven. In het kader daarvan een podcast met Louise Fresco.

Louise Fresco is bestuursvoorzitter van Wageningen University en als wetenschapper gespecialiseerd in landbouw en voedsel. Wat is het platteland volgens haar en hoe ziet zij de toekomst van grootschalige landbouw in krimpgebieden? Chris Kijne voelt Fresco hierover aan de tand en vraagt haar ook naar de  spijbelende klimaatactivisten en de voedselproductie van morgen. En elektrisch rijden, zet dat nou echt zoden aan de dijk?

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper, en columnist bij NRC Handelsblad. Als landbouw- en voedseldeskundige is zij verbonden aan de Wageningen University & Research, waar ze voorzitter is van de Raad van Bestuur. Van 2000 tot 2006 was zij Assistant Director-General van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome.

Redactie: Tom Reijner

Techniek: Alfred Koster

Productie: Olivier Schuringa

Eindredactie: Doke Romeijn

Abonneer je snel om niets te missen via ► ITunes RSS Feed of Stitcher

Meer afleveringen