Future Shock

#31 Waar is het nog stil in de stad?

Het leven in de grote stad is hectisch. We trokken met kunstenaar Sarah van Sonsbeeck door Amsterdam op zoek naar stilte. Zij is al jaren bezig met dit thema. Hoe vinden we nog rust in de stad van de toekomst?

Amsterdam, Barcelona, Rome en Parijs worden in de zomermaanden haast onder de voet gelopen door toeristen. Het wordt steeds drukker en dan rijst de vraag: waar kun je nog rust en stilte vinden? Het verlangen naar een moment van rust is door het drukke stadsleven groter dan ooit. Met de snel groeiende wereldbevolking en urbanisatie lijkt het echter steeds moeilijker te worden om echte momenten van stilte te vinden in de stad. 

Toch is deze gewilde stilte soms dichterbij dan je denkt, op plekken waar je het niet meteen zou zoeken. Waarom hebben we stilte zo hard nodig? En hoe geven we rust en kalmte vorm in de stad van de toekomst? Tom Reijner trok met Sarah door het epicentrum van de Amsterdamse drukte, op zoek naar stilte te midden van de rolkoffers. Sarah van Sonsbeeck vertelt over de dubbele betekenis die het woord ‘stilte’ met zich meebrengt. Met kunstwerken die ze creëert en de gesprekken die ze voert met anderen probeert ze verschillende kanten die het woord ‘stilte’ vertegenwoordigen toe te lichten. 

Redactie: Tom Reijner

Techniek: Alfred Koster

Productie: Olivier Schuringa

Eindredactie: Doke Romeijn

Abonneer je snel om niets te missen via ► Apple podcasts RSS Feed of Stitcher

Meer afleveringen