“You can go to your local hardware store and buy the protection against terrorist attacks for yourself for less than the cost of a restaurant meal.”

'Homedefense' voor doe-het-zelvers

Richard Speier werkte jarenlang als onderzoeker van massavernietigingswapens op het Pentagon. Na zijn pensioenering richtte hij een eigen adviesbureautje op en hield hij zich vooral bezig met de vraag hoe burgers zelf een actieve rol kunnen spelen bij de bescherming tegen een chemische, nucleaire of biologische aanval. De dagen na de aanslagen van 11 september wisten zijn kennissen hem dan ook snel te vinden voor advies. Hij besloot een korte handleiding te schrijven onder de naam ‘You and Terrorism’, die hij in kleine kring verspreidde via e-mail. Al gauw ging de notitie een eigen leven leiden, en binnen week ontving Richard Speier mailtjes vanuit alle delen van de wereld, tot aan India toe. Volgens velen gaf de notitie een geruststellend gevoel in de bange dagen na de elfde september. Wilt u ook rustig slapen? Lees dan de notitie van Speier, die we hiernaast hebben geplaatst. (bijlage 1 hiernaast)

Het succes van de e-mail heeft Speier inmiddels doen besuiten om een boek te wijden aan doe-het-zelf-homedefense. De voorlopige titel: ‘Instant Defense Against Bioterror’. In een recent artikel zet hij een aantal zaken met betrekking tot massa-vernietigingswapens uiteen. (bijlage 2)

Meer weten over de geschiedenis en de (on)mogelijkheden van massa-vernietigingswapens? Lees dan het dossier bioterreur op de website van Noorderlicht (link 1 rechtsboven)