Op internet is veel achtergrondinformatie te vinden over de voors en tegens van de Amerikaanse War on Drugs. Een overzicht.

oa. Zembla over Amerikaanse infiltranten en de Drug War Clock

ZEMBLA: AMERIKAANSE AGENTEN UNDERCOVER IN DE POLDER.
De Amerikaanse drugsopsporingsdienst DEA ziet Nederland als 'Het Colombia van Europa' waar het gaat om de productie van XTC. Het documentaireprogramma Zembla 'Amerikaanse Infiltratie' toont hoe Nederlanders in de steeds intensievere 'War on XTC' bloot staan aan uitlokking en de inzet van criminele burgerinfiltranten. (zie link 1 rechts op deze pagina)

DE DRUG WAR CLOCK
De Amerikaanse organisatie Drugsense houdt op de website een klok bij waarin realtime een aantal cijfers rond de drugsoorlog wordt bijgehouden, zoals de hoeveelheid geld die de Amerikaanse overheid uitgeeft aan de War on Drugs, en de hoeveelheid gevangenen die vastzitten voor drugsgerelateerde zaken.(zie link 2 rechts op deze pagina)

DRUG WAR FACTS
De Amerikaanse organisatie Common Sense for Drugs Policy heeft uitgebreide factsheets online over alles wat met drugs en de War on Drugs te maken heeft.(zie link 3 rechts op deze pagina)

PBS FRONTLINE: DRUGWARS
De Amerikaanse omroep PBS heeft een zeer uitgebreide internetsite over de War on Drugs, met een schat aan artikelen, statistieken en achtergronden. (zie link 4 rechts op deze pagina)