Een levendig debat onder leiding van Felix Rottenberg over de zoektocht naar modern leiderschap met prof. dr. Carla van Baalen, bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis en directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis in Nijmegen, Emile Fallaux, hoofdredacteur van Vrij Nederland en oud-programmamaker en prof. dr. Janka Stoker, bijzonder hoogleraar leiderschap in Groningen en adviseur bij Berenschot.

DE DEELNEMERS

Felix Rottenberg
is presentator en programmamaker en sinds 1997 columnist bij het Parool. In 2005 trad hij toe tot de redactie van Tegenlicht. Daarnaast is hij als bestuurder en gangmaker betrokken bij een divers aantal processen van stedelijke vernieuwing en herstructurering.

Carla van Baalen
studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden; voltooide haar proefschrift bij de Stichting voor het Bevolkingsonderzoek in de drooggelegde Zuiderzeepolders te Amsterdam, werkte als onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis en als universitair docent Cultuurgeschiedenis bij de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Sinds 1998 is zij directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Op 1 december 2001 is zij benoemd tot bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis.

Emile Fallaux
is hoofdredacteur van Vrij Nederland sinds maart 2005. Na een periode als programmamaker bij de VARA en de VPRO (Het gat van Nederland) werkte hij vanuit zijn standplaats New York acht jaar lang voor Europese Tv-stations, waarvoor hij documentaires produceerde en regisseerde. Van 1982 tot 1990 was Fallaux eindredacteur bij de VPRO-televisie. Voor zijn videobrieven uit Nicaragua, Amerika, Siberië en Den Haag kreeg hij de Zilveren Nipkov-schijf. Van 1991 tot 1996 was hij directeur van het International Film Festival Rotterdam en het Hubert Bals Fonds. In 2001 schreef en regisseerde hij de telefilm Liefje, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de moord door een meisje en haar vriend op de vader van het meisje, die haar misbruikt zou hebben. Fallaux bekleedde vele bestuursfuncties. Nu is hij o.m. nog bestuurslid van het Prins Claus Fonds, Kunsten'92 en Submarinechannel.

Janka Stoker
studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de Universiteit Twente. In 1998 stond ze mede aan de basis van de oprichting van The Change Factory. Zij verricht(te) er advieswerkzaamheden voor profit en non-profit organisaties. Daarnaast deed zij onderzoek, deels uitmondend in nationale en internationale publicaties, zoals de boeken Het onmisbare middenkader'(2000) en Grip op leiderschap (2003). Tevens is Janka Stoker lid van de redactie van de Gids voor Personeelsmanagement. Janka Stoker is per 1 december 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering bij de Faculteit der Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze blijft tevens Senior Managing Consultant bij organisatie- en adviesbureau Berenschot.