Er is de laatste tijd veel kritiek op ontwikkelingssamenwerking, niet in de laatste plaats door Linda Polmans De Crisiskaravaan. De directeuren van 8 grote ontwikkelingsorganisaties zijn uitgenodigd voor een informeel overleg met minister Bert Koenders om te kijken ‘op welke manier we hem het beste kunnen ondersteunen’.

Er is de laatste tijd veel kritiek op ontwikkelingssamenwerking, niet in de laatste plaats door Linda Polmans De Crisiskaravaan. Op 9 oktober hield zij naar aanleiding van het verschijnen van dat boek de 22e Globaliseringslezing in Felix Meritis.

Die lezing, en de reacties van Farah Karimi (Oxfam/Novib), René Grotenhuis (Cordaid), Thea Hilhorst (hoogleraar Humanitaire hulp en wederopbouw Wageningen Universiteit), Ton Huijzer (hoofd internationale hulpverlening Rode Kruis Nederland) en Wouter Kok (interim directeur Artsen zonder Grenzen), zijn online te bekijken op de website van de Globaliseringslezing, een samenwerkingsproject van Tegenlicht met de Volkskrant, Felix Meritis, uitgeverij Lemniscaat, NCDO en Sandra Rottenberg.

In Vrij Nederland verscheen vandaag een artikel over en met de  e-mailcorrespondentie tussen acht directeuren van grote ontwikkelingsorganisaties en directeur Peter Heintze van de Evert Vermeer Stichting, de Derde Wereld-denktank van de PvdA . Heintze nodigt daarin de directeuren uit voor een informeel overleg met minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking, om te kijken ‘op welke manier we hem het beste kunnen ondersteunen’ (citaat uit VN).