Het gaat om de getuigenverklaring van een winkelier uit Malta die Al-Megrahi identificeerde als de man die de kleding bij hem had gekocht die later in de bomkoffer zou zijn verpakt. Volgens advocaten van Al-Magrahi is deze getuigenverklaring onbetrouwbaar. Hij zou tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd in de tientallen keren dat hij verhoord is. Verder zou hij geld hebben gekregen voor zijn verklaring. Lees hier het artikel uit de Guardian over deze getuige. Vandaag besteedde de Guardian opnieuw aandacht aan het hoger beroep.

Al-Megrahi is zelf niet in de rechtszaal aanwezig maar kan de rechtszaak volgen via een videoverbinding, schrijft BBC News. De verdediging van Al-Megrahi zal bepleiten dat er onvoldoende bewijsmateriaal voor de veroordeling van de Libier is gepresenteerd in de rechtszaak in Kamp Zeist. Bovendien, zo meldt het artikel, hebben volgens de verdediging de drie rechters in de oorspronkelijke rechtszaak bewijsmateriaal dat in het voordeel werkte van hun client verworpen.

Het hoger beroep van Al-Megrahi, de Libiër die levenslang is veroordeeld voor de Lockerbie bomaanslag gaat vandaag van start. De Engelse krant Guardian berichtte gisteren dat veel zal draaien om de getuige op basis van wiens verklaring Al-Magrahi is veroordeeld. Die is onbetrouwbaar, zegt de verdediging. (lees verder)