Korte biografieën van de belangrijkste personen uit de aflevering.

Jos Dings

Ray Lane

Ray Lane is tegenwoordig beherend vennoot (Managing Partner) van Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), een bedrijf dat innovatieve ondernemers stimuleert in het zoeken naar duurzame oplossingen voor de klimaatcrisis. In dit kader investeert Lane onder andere in vernieuwende autobedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van schone ‘groene’ auto’s, zoals Fisker Automotive (plug-in hybride auto’s) en Th!nk NA (elektrische auto’s).

Lang voordat Lane bij KPCB kwam te werken was hij mede-eigenaar van het bedrijf Booz-Allen & Hamilton. Hier leidde hij de Information Systems Group, een project dat zich richtte op het verbeteren van de resultaten uit informatietechnologie. Vervolgens is hij vanaf 1992 jarenlang directeur geweest van Oracle Corporation, het twee na grootste software bedrijf ter wereld.

Lane promoveerde cum laude in natuurwetenschappen aan de Universiteit van West Virginia (WVU) en werkte vele jaren in verschillende besturen van de WVU. Hij verdiende hier zoveel aanzien dat er recent een hele faculteit naar hem vernoemd is: het ‘Lane Department of Computer Science and Electrical Engineering’.

Uwe Grebe

Uwe Grebe is hoofd van global advanced engineering bij General Motors Powertrain. General Motors is het grootste autoconcern ter wereld.

 

 

Evan McMullen

Evan McMullen is de eigenaar van Cosmopolitan Motors in Seattle. Onlangs stuitte McMullen op een Opel uit 1973 die 10 keer zuiniger bleek te rijden dan de auto’s van tegenwoordig, namelijk 159 kilometer per liter. McMullen vraagt zich af waarom er in de auto-industrie nooit iets gedaan werd met deze technologie. Hij hoopt uiteindelijk de auto te kunnen verkopen aan een technologisch museum.

Elon Musk

Vijay Vaitheeswaran

Illuminati Motor Works

Illuminati Motor Works is een project van Steve Becker, Kevin Hecht, Nathan Knappenburger, Thomas Pasko, Kevin Smith en Josh Spradlin. Met dit project dingen zij mee naar de Automotive X Prize (AXP), een wedstrijd van een Amerikaanse non-profit organisatie die dit jaar zal uitmonden in een race om de zuinigste auto. Het doel van de AXP is om een nieuwe generatie van betrouwbare, schone en superefficiënte auto’s voor dagelijks gebruik te ontwikkelen.

Steve Becker

Kevin Hecht

Knappenburger en Spradlin

Thomas Pasko

Kevin Smith