Op maandag 21 september zond de VPRO de Tegenlicht documentaire 'Grand Paris' van Bregtje van der Haak uit in het kader van het crossmediale project Eeuw van de stad. Van der Haak volgt architect en stedenbouwkundige Winy Maas die van het rijke centrum van Parijs en de 'banlieues' buiten de ring, één stad moet maken. Is de situatie in Parijs te vergelijken met die in Amsterdam?

Moderator Ruben Maes stelt o.a. documentairemaker Bregtje van der Haak (VPRO), wethouder Els Verdonk (Ruimtelijke Ontwikkeling, Stadsdeel Zuidoost), stedenbouwkundige Wouter Veldhuis (Must) en wethouder Ineke Ketelaar (Stedelijke Vernieuwing, Slotervaart)  de vraag: Hoe kan Amsterdam een brug slaan tussen de wijken binnen en buiten de ring?

Talk of the Town werpt in een maandelijkse talkshow licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Amsterdam en buigt zich met politici, ontwerpers, bouwers en gebruikers over stedenbouwkundige ontwerpen, bestemmings- en bouwplannen. Wat verdwijnt er komende jaren uit het straatbeeld en wat krijgen we er voor terug? Terugkerend onderwerp: de rol van de creatieve industrie in verschillende fasen van stedelijke ontwikkeling.

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam