Afgelopen weekend werd in Madrid op het Creative Commons (CC) filmfestival en het Medialab in het Prado de uitzending California Dreaming vertoond. Regisseur Bregtje van der Haak was erbij om over de VPRO experimenten met CC te praten. Het idee van het Spaanse festival is dat mensen zonder veel kosten zelf een festival kunnen organiseren met de CC films. Dat is ook gebeurd, in o.a. Colombia, Argentinië en Polen...

Money and Speed: Inside the black box is geselecteerd voor de competitie op het internationale festival FIPA dat deze week in het Franse Biarritz plaatsvindt. Het festival bestaat sinds 1987 en is het enige in zijn soort omdat ze alle audiovisuele genres beslaat: fictie, series en soaps, documentaire, reportage en actualiteiten en muziek en live uitvoeringen. Money and Speed is geselecteerd in de categorie reportage.

Ook de iPad-touchdoc van de aflevering valt in de smaak. In 2011 won de eerste iPad-documentaire ter wereld al de Dutch Design Award. Daarnaast werd de touchdoc genomineerd voor de Rotterdam Designprijs. Binnenkort wordt de 'app' gepresenteerd op het Transmedia Festival in Montreal. Hier zullen designers Catalogtree de touchdoc presenteren.