De VPRO Gids is verrijkt met digitale laag vol extra’s. Door middel van een samenwerking met het Nederlandse bedrijf Layar is het nu mogelijk door middel van een smartphone of tablet een virtuele en interactieve laag over de gids te zien. Ook kunt u de preview van de Tegenlicht-uitzending 'China: van Cartier naar Confucius' bekijken, die zal aankomend najaar uitgezonden worden.

De nieuwe VPRO Gids, die 22 mei uitkomt, is verrijkt met een digitale laag, die met smartphone en Layar-app bekeken, beluisterd en aangeklikt kan worden. In de gids zitten digitale extra’s zoals: een video waarin bekeken kan worden hoe de cover is gemaakt, Pinkpop concerten die te beluisteren zijn en een uitzending van het Cannes Festival Journaal.

Met een speciaal icoon, ontworpen door Mijksenaar, geeft de gids aan dat er een extra laag Augmented Reality (AR) beschikbaar is bij het artikel. Bij het zien van het icoon kan je de pagina inscannen met je camera (met de Layar-app aan) en de content verschijnt op je telefoon of tablet.

In de eerste gids zit ook een speciale bijlage van het VPRO Boeken Festival met digitale extra’s. Zo staat er een uitgebreid interview met John Irving in en kan de lezer direct meedoen met de ‘Reis om de wereld in tachtig woorden’ wedstrijd. Ook staat er een nooit eerder vertoonde sneak preview van de nieuwe Tegenlicht-uitzending over The Bookclub in. Tegenlicht toont op het VPRO Boekenfestival fragmenten uit de aankomende uitzending China: van Confucius naar Cartier. Aansluitend vindt een debat plaats met o.a. de Chinees-Amerikaanse professor Ying Zhu.

Een waardevolle service voor de lezer van de VPRO Gids en meer ruimte voor verdieping van de VPRO. Hieronder zie je de cover van Gids 21, volg de stappen op de cover en bekijk hoe de cover gemaakt is: