Wat iedereen verwachtte is gebeurd: Poetin is weer president van Rusland. Een groeiend aantal Russen ziet hem echter liever vertrekken, en laat dit explicieter merken dan ooit. Internet is hierbij een belangrijk domein, want lastiger te onderwerpen aan de controle van het Kremlin. Tegenlicht gebruikt sociale media om een netwerk van oppositionele sleutelfiguren te volgen.

Voor de uitzending Unlike Poetin: Ruslands Facebook-oppositie schakelt de Russische filmmaker Masja Novikova sociale media in om een netwerk van oppositionele sleutelfiguren te vergaren. Deze delen ieder hun waarnemingen en interpretaties van de gebeurtenissen in het land.
Tegenlicht beheert hiervoor de Facebookgroep "Unlike Putin" - een platform voor de online-oppositie.
Word lid van de groep, volg de ontwikkelingen en discussieer mee. (N.B.: Deelname aan de groep vereist een Facebook-profiel.)

26 februari: Bureau Buitenland over de Russische oppositie

Het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland maakte een reportage over de Russische oppositie en de demonstraties in februari. Verslaggever Katy Sherriff en correspondent Olaf Koens volgden de journalist Roestem Davydoff die overdag bij de staatsomroep werkt. 's Avonds werkt Roestem van achter zijn computer mee aan de protestbeweging en beheert hij Facebookpagina's van het protest.
Bureau Buitenland volgt Roestem naar de laatste grote demonstratie in februari.