Tegenlicht zoekt (jonge) Nederlanders die werken in het buitenland of concrete plannen hebben de stap naar een arbeidsmarkt buiten Nederland te zetten.

Tegenlicht volgt in de aflevering ‘Hotel Europa, ga waar werk is’ jonge immigranten uit Zuid-Europa die naar Nederland komen. Zoals de 23-jarige Ana uit Spanje die in Son en Breugel aan de slag gaat als verpleegster. In Spanje is een overschot van 12.000 verplegers, dus beproeft ze haar heil nu in Nederland.

Voor de website zoekt Tegenlicht verhalen van de omgekeerde route: Nederlanders die in het buitenland aan de slag gaan, omdat het in Nederland niet lukt. Omdat er meer vraag naar jouw expertise is in een ander land, omdat de arbeidsvoorwaarden elders beter zijn of om een andere reden. Ben je Nederlander en werk je in het buitenland? Of heb je concrete plannen om te vertrekken? Ken je iemand die zijn heil in het buitenland gaat beproeven? Laat het ons weten.

Wij zijn op zoek naar jouw verhaal om te vertellen op onze site in aansluiting bij deze aflevering. Meld je aan en we selecteren een vijftal avonturiers om hun verhaal op verschillende manieren (dagboek, videoblog) op de site en sociale media van Tegenlicht te vertellen. 

Reageren kan op dit artikel, via onze Facebook-pagina of mail naar tegenlicht@vpro.nl.