Dawn Cavanagh

De Zuid-Afrikaanse Dawn Cavanagh is een feministische activiste en een lesbische vrouw. Haar hele leven voert zij strijd voor gelijke rechten. Zij heeft zich onder meer ingezet voor het recht op gezondheid en seksualiteit en voor de bestrijding van HIV en AIDS.

Nu werkt Dawn voor de Coalition of African Lesbians, een netwerk dat zich inzet voor de acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) als gelijkwaardige personen en burgers op het Afrikaanse continent.

Kasha Jacqueline Nagabesera

Als oprichtster en directeur van Freedom and Roam Uganda zet Kasha Jacqueline Nagabesera zich in voor LHBT-rechten in Oeganda en in de rest van Afrika. In 2011 stond Kasha op de lijst van 50 meest inspirerende Feministische vrouwen van Afrika. In hetzelfde jaar ontving zij The Martin Ennals Award for Human Rights, een prijs die beschouwd wordt als de Nobel Prijs voor mensenrechten.

Zelfs nu er in Oeganda een wetsontwerp ligt dat homoseksualiteit wil verbieden blijft Kasha Jacqueline er wonen en vechten voor gelijke rechten. Recent heeft ze haar overheid aangeklaagd voor het verbieden van LHBT-bijeenkomsten.

Colin Robinson

Vanuit zijn vaderland Trinidad en Tobago probeert Colin Robinson om een Caribisch regionale LHBT beweging van de grond te krijgen. Hij woonde lang in Amerika waar hij zich inzette voor de bestrijding van HIV, het bevorderen van immigratie en het ondersteunen van verschillende culturele projecten. Ook was hij medeoprichter en leidinggevende van de de projecten Gay Men of African Descent en Audre Lorde. Hiermee streefde hij ernaar om een New Yorkse gemeenschap te creëren voor gekleurde homoseksuele mannen waarin ze zich veilig en geaccepteerd zouden voelen.