Vanaf 2 september nieuw op deze website: Tegenlicht Talks. Inspirerende interviews met visionaire denkers uit het archief van Tegenlicht.

Vanaf 2 september 2013 start Tegenlicht met een nieuwe rubriek op deze website: Tegenlicht Talks. In het rijke archief hebben we gezocht naar interviews met visionaire denkers. Van die interviews hebben we nieuwe versies gemaakt van 15 minuten. Met bestaand en nooit eerder uitgezonden materiaal. Bij elkaar vormt dit een unieke collectie van inspirerende video's. 

Zweeds wetenschapper Nick Bostrom praat over de toekomst van de mensheid, schrijver en mediatheoriticus Douglas Rushkoff vertelt over de macht van multinationals en postmodernistisch cultuurfilosoof Peter Sloterdijk zet uiteen hoe de betekenis van het begrip vrijheid is veranderd. Al deze denkers maakten eerder hun opwachting in afleveringen van Tegenlicht en materiaal uit die afleveringen is aangevuld met extra video uit het ruwe materiaal. Zo krijgen ze in vijftien ruim de tijd hun visie uiteen te zetten.

Natuurlijk verschijnen nieuwe Tegenlicht Talks online als in aankomende aflevering een visionair aan het woord komt. Zo maakt meteen op 2 september Tsjechisch econoom Tomas Sedláček zijn opwachting met een Tegenlicht Talk over de post-crisis economie en hoe economen redeneren. Daarnaast speuren we het archief nog verder af naar inspirerende denkers die een Tegenlicht Talk verdienen. Input van het publiek wordt daarbij gewaardeerd en gevraagd.

Alle Talks verschijnen ook in het Youtube-kanaal van Tegenlicht. Daar kun je je abonneren en zo op de hoogte blijven als er nieuwe Talks verschijnen. Op tegenlicht.vpro.nl/talks vind je het overzicht van alle Tegenlicht Talks. 

Colofon

Montage en productie: Vian Paashuis
Samenstelling: Jasper Koning