Twitteraars voorzien een nieuwe crisis en vragen zich af wat voor vinger hun steden en kerken bij investeringen in fossiele energie in de pap hebben.

Registratie van de Tegenlicht Meet Up van 'Fossielvrij' in Pakhuis de Zwijger.

Lovende woorden

De strijd van de fossielvrij activisten wordt goed ontvangen door Twitteraars.

Koekjestrommel

De moderne activist brengt ook heel wat uren achter een laptop en bureau door. Daar horen sociale media en koekjestrommels nou eenmaal ook bij.

Iedereen kan bijdragen

Toch maken de campagneleiders van ABP Fossielvrij grote indruk op Twitteraars. Ze inspireren en laten zien dat iedereen in actie kan komen. De gewone burger kan ook de strijdbijl oppakken.

Nieuwe crisis

Dat niet alleen activisten maar ook zakenlieden aangeven dat het tijd is de stekker uit fossiele brandstoffen te trekken, zorgt voor verontruste berichten. Staan we aan de vooravond van een nieuwe crisis?

De kans op een nieuwe crisis roept zelfs op tot herziening van Sinterklaaswensen.

Andere boosdoeners

De gevolgen van investeringen in fossiele energie laat Twitteraars ook nadenken over andere boosdoeners. Kan divestering daar ook redding bieden?

Lokaal divesteren

Het divesteringsmechanisme maakt veel indruk, een grote groep Twitteraars richt zich direct op hun eigen stad. Waar investeert zij eigenlijk in? Deze vraag staat ook centraal bij veel Lokale Tegenlicht Meet-ups over 'Fossielvrij'. Kijk in onze agenda waar je kunt napraten over de aflevering.

En zelf de hogere machten moeten zich ook om het aardse bekommeren.