In de uitzending komen oprichters van start-ups aan het woord. Maar hoe zit het met de werknemers? Doe deze test en ontdek hoe gelukkig jij bent met je werk.

Hoewel er steeds betere onderzoeken en methodes ontstaan, is het moeilijk om gelukkigheid in cijfers uit te drukken. Het subjectieve karakter van geluk maakt het lastig om geluk te vergelijken. Onderzoekers stellen dat mogelijk is om geluk te meten. Volgens onderzoeker Aaron Hurst zijn millennials (mensen geboren tussen 1980 en 2000) bijvoorbeeld meer op zoek naar maatschappelijk relevant werk dan voorgaande generaties. Om te testen of dat echt zo is, ontwikkelden we onze eigen test om geluk op het werk te meten.

Doe de test

Met deze test dagen we je uit om na te denken over geluk om je werkplek en of je denkt dat jouw werk betekenisvol is. Tegelijkertijd willen we de discussie over de meetbaarheid van geluk aanzwengelen. Wat zegt de uitkomst jou? Is het zinnig om op deze manier geluk op het werk in een score uit te drukken? Kan je die score vergelijken met je vrienden, kennissen en collega's? Deel je score op Facebook en Twitter en ga discussie aan over meetbaarheid van geluk.

Vergelijken met anderen

Om je eigen score te kunnen vergelijken met leeftijdsgenoten, mensen uit dezelfde branche en van hetzelfde geslacht moeten we die gegevens ook van jou weten. We gebruiken die gegevens voor niets anders dan alleen deze test en we delen deze gegevens niet met derden.

Aan het einde van de test geven we een aantal algemene resultaten voor de score van mannen en vrouwen, hoe millennials zich verhouden tot de overige deelnemers en of je nu echt gelukkiger wordt van meer geld. Die resultaten worden beter als meer mensen aan de test meedoen. Roep dus vooral je vrienden en collega's op de test ook in te vullen.

De test werkt het beste op desktopcomputers, maar doet het ook op tablets. Op mobiele telefoons werkt de test helaas niet.