In de aflevering 'Voorbij de groene horizon' wordt er vooruitgeblikt op een wereld die grotendeels op duurzame energie draait. Wat voor veranderingen brengt zo'n energietransitie nog meer teweeg? Bekijk een selectie van reacties op de aflevering 'Voorbij de groene horizon'.

Hoopvol

VPRO Tegenlicht volgt groene pioniers die nadenken over de gevolgen en mogelijkheden van een energietransitie naar meer duurzame energie. Binnen deze energietransitie zien zij nieuwe kansen en mogelijkheden. Mensen spreken vol lof over een hoopvolle groene toekomst.

We lopen zoooo achter in Nederland

Tegelijkertijd legt de aflevering pijnlijk bloot hoe Nederland op de lange termijn weinig blijkt na te denken over de duurzame energietransitie. Er werd geschrokken gereageerd op dit gegeven. 

En mijn achtertuin dan?

Stedenbouwkundige Joost van den Hoek is kritisch op de verduurzaming in Nederland. 'Het grootste obstakel op weg naar een duurzame samenleving is het huis met de tuin'. Dit statement riep heftige reacties op. 

Kritische blik op China

China loopt voor in de energietransitie naar duurzame energie, maar hier zijn natuurlijk kanttekeningen bij te plaatsen. De aflevering riep vragen op over de keerzijdes van het Chinese bestuurssysteem. Sommigen vonden het geschetste beeld van China te eenzijdig. 

Nieuwe groene pioniers

De aflevering riep op tot actie en denken over nieuwe duurzame mogelijkheden.