Casper van Eijck is hoogleraar chirurgie aan het Erasmus MC en specialist op het gebied van alvleeskanker. Met zijn stichting Support Casper wil hij binnen twee jaar een behandeling vinden tegen alvleesklierkanker. Buiten de farmaceuten om.

Van Eijck studeerde Geneeskunde in Rotterdam, waarna hij werd opgeleid tot chirurg in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag en het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt in Rotterdam. 

In 1993 promoveerde Van Eijck op het proefschrift The role of Somatostatin receptors in breast and pancreatic cancer. Zijn focus kwam hiermee te liggen op alvleesklierkanker. In 2009 werd Van Eijck benoemd tot hoogleraar chirurgie met speciale aandacht voor aandoeningen van het pancreas. 

Support Casper

Geconfronteerd met de slechte prognose bij alvleesklierkanker - wie deze diagnose krijgt, zal waarschijnlijk binnen een paar maanden overlijden - richtte Van Eijck de stichting Support Casper op. Deze stichting zoekt naar mogelijkheden om deze vorm van kanker te behandelen - en uiteindelijk te genezen.

Dankzij het onderzoek dat de stichting mogelijk heeft gemaakt kon de experimentele viro-immunotherapie worden ontwikkeld. Hiermee worden virussen ingezet om immuunreactie in het lichaam te bewerkstelligen. Samen met medicatie moet de therapie uiteindelijk tot genezing leiden. De methode gooide internationaal hoge ogen; zo schreef de New York Times dat het de meest veelbelovende therapie van dit moment is.