De Druzische Marwan Hamadeh werd geboren in 1939. Hij studeerde economie en rechten aan de St. Joseph universiteit in Beiroet, waarna hij als journalist en redacteur aan de slag ging. Hij richtte ‘Internationale Publicaties’ op bij de krant ‘An-Nahar’, en werd in 1977 algemeen directeur van de ‘Groep An-Nahar.’

Vanaf 1980 bekleedde Hamadeh verschillende functies in kabinet en parlement, zoals Minister van Toerisme, Minister van Economie en Minister van Gezondheid.

Hamadeh, bondgenoot van Druzenleider Walid Jumblatt en goede vriend van oud-premier Rafik Hariri, was openlijk tegen de aanwezigheid van Syrische troepen in Libanon, maar stond desondanks bekend als een ‘man van dialoog’.

Toen begin september 2004 een grondwetswijziging werd aangenomen waardoor de ambtstermijn van de pro-Syrische president Emile Lahoud met drie jaar verlengd werd, trad Hamadeh af als minister. Hij was één van de weinigen die tegen de wijziging gestemd hadden.

Op 1 oktober 2004 raakte Marwan Hamadeh ernstig gewond toen onder het autokonvooi waarin hij zich bevond een bom ontplofte. Hij overleefde de aanslag, maar zijn lijfwacht kwam om het leven.

Toen oud-premier Rafik Hariri op 14 februari 2005 door een bomaanslag om het leven kwam, richtte Hamadeh zijn pijlen op het pro-Syrische regime in zijn land. In een toespraak daags na de moord zei hij tegen het kabinet dat er een dag zal komen waarop “we jullie net als Slobodan Milosevic voor het gerecht zullen slepen.”

Sinds de verkiezingen van mei 2005, die door de oppositie gewonnen werden, is Marwan Hamadeh minister van post en telecommunicatie.