Sa'adeddine Rafik Hariri (1970) is de zoon van de in 2005 vermoorde premier Rafik Hariri. Saad, die bedrijfskunde studeerde in de Verenigde Staten, was ten tijde van de dood van zijn vader directeur van het Saoedische bouwconcern Oger (dat opgericht was door zijn vader).

Al op 26-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over Oger, dat met een omzet van meer dan 2 miljard dollar en 35.000 man personeel tot een van de grootste bedrijven van het Midden-Oosten gerekend kan worden. Hariri's eigen onroerend goed-firma, met een geschatte waarde van rond de 150 miljoen dollar, komt daar nog bij.

De dood van zijn vader bracht Sa'ad op de voorgrond en maakte hem tot aanvoerder van een brede anti-Syrische coalitie, die bij de verkiezingen in mei 2005 72 van de 128 zetels in de wacht sleepte. Na deze verkiezingsoverwinning schoof Hariri jr. Fouad Siniora naar voren als nieuwe premier. Vermoedens over een op handen zijnde aanslag op zijn leven deden hem in de zomer van 2005 naar het buitenland vluchten. Op 5 oktober 2005 gaf hij een interview aan de Libanese krant de Daily Star, waarin hij Lahoud stevig aanviel door te zeggen dat de christelijke president noch in Libanon, noch internationaal nog enige legitimatie bezit.