Kevin Kelly

Kevin Kelly (Pennsylvania, 1952) is medeoprichter van het tech-magazine Wired. In oktober 2010 kwam zijn laatste boek uit: ´What technology wants´.

Kelly studeert in 1971 slechts één jaar aan de Universiteit van Rhode Island ('doing some work in a lab') en behaalt uiteindelijk ook nooit meer een universiteitsgraad. Na jaren van reizen als freelance-fotograaf begint hij te schrijven voor verschillende tijdschriften. Van 1984 tot 1990 is Kelly redacteur bij de Whole Earth Review, een non-profit tijdschrift dat zich richt op de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Onder Kelly’s eindredactie (van 1992 tot 1999) wint Wired Magazine in 1994 de National Magazine Award for General Excellence. Vanaf 1999 geldt hij als 'senior maverick' van de Wired-redactie. En in 2000 is Kelly medeoprichter van de All Species Foundation die zich tot doel stelt alle organismen op deze aarde in kaart te brengen.

In één van zijn bekendste boeken, Out of Control (1994), richt hij zich op de ‘new biology of machines’. Hij voorspelt dat machines zo complex en autonoom zullen worden dat ze meer op levende wezens zullen gaan lijken. .  
In zijn nieuwste boek, What technology wants (2010), gaat hij nog een stap verder en beschrijft hij hoe nieuwe technologieën net als levende organismen hun eigen behoeften zullen hebben. Het 'technium', het netwerk aan interacterende stukjes technologie, krijgt een eigen dynamiek die nog maar ten dele voorspelbaar is, maar in elk geval onomkeerbaar. Technologie zal diverser, complexer en meer alomtegenwoordig worden. De mens zal hier rekening mee moeten gaan houden, om een houdbare situatie voor de toekomst te creëren. En het zal ons hele beeld van zelf, individu en gemeenschap danig gaan veranderen.

What technology wants zal in het najaar van 2011 in het Nederlands verschijnen.