Paulis Klavins studeerde theologie in Bonn. Als christen democraat zet hij zich in voor de europese politiek. Door middel van een resolutie wil Klavins de slachtoffers van het communisme in ere herstellen.

Lets parlementariër en voorvechter van de slachtoffers van het totalitaire communisme

Klavins werd in 1928 in Letland geboren.
Letland was toen 10 jaar onafhankelijk. Ondanks enige interne onrust, herinnert Klavins zich de evidentie waarmee hij als boerenzoon in het onafhankelijke Letland woonde.

Klavins heeft in zijn leven aan den lijve de bruuske geschiedenis van Letland ervaren. In 1940 begon de onrust met de korte Russische overheersing. In 1944 moest hij op 16-jarige leeftijd in militaire dienst bij het Duits luchtmacht waarna hij gevangen genomen werd door de Amerikanen.

Van 1950 tot 1957 studeerde Paulis Klavins theologie aan de universiteit van Bonn waarna hij directeur werd van het de "internationale Christelijke missie voor de Communistische wereld". Tegenwoordig werkt hij voor verschillende radio uitzendingen.

Als Christen Democraat heeft hij heeft zich ingezet voor de promotie van de democratie.
Tegenwoordig is Pauls Klavins nog steeds actief in de politiek als parlemantariër. Door middel van de omstreden resolutie wil Pauls Klavins dat Europa het totalitaire communisme veroordeelt.