Lowenstein wordt beschouwd als één van de beste financieel journalisten aller tijden. In heldere taal ontrafelt hij in zijn boek 'Origins of the Crash' haarscherp wat er gebeurde in die maniakale jaren negentig.

Het meest bekend werd Roger Lowenstein door zijn reportages voor The Wall Street Journal en zijn 'stock market' columns 'Heard on the Street' en 'Intrinsic Value'. Ook New York Times, New York Journal en SmartMoney publiceerden zijn werk. De NY Times Book Review noemde hem ooit 'one of the best financial journalists there is'.

In zijn boeken analyseert Lowenstein vanuit historisch perspectief de wording van de speculatie boom, de dotcom hausse en de leegloop van de new economy-bubble, de ineenstorting van Enron, het accountantsschandaal bij Arthur Andersen en andere mijlpalen in het economische nieuws van de laatste jaren. Tycoons als Warren Buffett, Alan Greenspan en Jack Welch spelen een centrale rol in zijn boeken. Met ' Origins of the Crash' traceert hij de oorsprong van de huidige recessie tot de jaren zeventig, het decennium dat niet voor niets aantoonde hoe excessieve speculatie tot ineenstorting van het systeem kon leiden.

Boeken van Roger Lowenstein: "Buffett: The Making of an American Capitalist" (1996), "When Genius Failed: The Rise and Fall of Long-term Capital Management" (2001) en 'Origins of the Crash, the Great Bubble and its Undoing' (januari 2004)

Voor een link naar een Interview met Lowenstein, klik rechts.

Lees meer over zijn boek in de bookreview op link "Origins of the Crash", klik rechts.