Jasna Rokegem is een jonge pionier die innovatieve fashion combineert met geavanceerde technologieën. Ze heeft een sterke visie op de kleding van de toekomst en hoe die extra waarde zal creëren in ons dagelijkse leven.

Fash tech

Jasna Rokegem (1992) studeerde in 2015 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2016 opende ze de eerste mode- en technologiestudio in België: Jasna Rok. Jasna ontwerpt interactieve kleding die onze emoties zichtbaar kan maken. Haar unieke projecten en collecties brengt ze tot leven door technologieën als virtual reality en soft robotics te gebruiken.

'Voor mij is duurzaamheid: één kledingstuk. Een kledingstuk dat je niet meer hoeft te wassen, dat interactief en geconnecteerd is, en dat zich aanpast aan je lichaam. Een kledingstuk als vervanging voor de smartphone.'

Jasna Rokegem

Het continu wassen van kleding is volgens Jasna Rokegem een enorme belasting voor het milieu. Ze gelooft in de ontwikkeling van het ene unieke kledingstuk; een kledingstuk dat niet meer gewassen hoeft te worden, zichzelf repareert, ons tegen bacteriën beschermt en met onze stemmingen mee verandert.

Met haar ontwerpen en visie heeft ze al meerdere grote prijzen gewonnen en wil ze ook andere industrieën inspireren om radicale innovatie toe te passen. Bedrijven zoals Nokia en NASA zijn al overtuigd van het cross-overpotentieel en de volgende stop op haar route wordt het innovatiefestival SXSW in Austin, Texas. Met haar werk laat ze de mogelijkheden van technologie en wetenschap zien door ze zichtbaar, tastbaar en begrijpbaar te maken.