Rob Wijnberg studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment is hij hoofdredacteur van het dagblad NRC Next.

deze biografie hoort bij de volgende afleveringen

Rob Wijnberg (Winschoten, 1982) begon zijn journalistieke carrière in 2001 met een wekelijks item in dagblad De Telegraaf. In 2005 verscheen zijn eerste essay met de titel ‘Waarom het de jeugd niet meer kan boeiuh’. Dit essay werd gepubliceerd in De Groene Amsterdammer en het Franse opinie tijdschrift Le Courrier International. In het verlengde van dit essay verscheen in 2007 zijn debuut ‘Boeiuh – het stille protest van de jeugd’. Hierna volgden nog ‘In dubio – vrijheid van meningsuiting als het recht om te twijfelen’ (2008) en recent ‘Nietzsche en Kant lezen de krant’ (2009). In 2010 schreef Wijnberg samen met zijn collega-filosofe Stine Jensen een boek over identiteit, getiteld 'Dus ik ben'.

Voor Tegenlicht maakte Rob Wijnberg eerder een interview met politiek filosoof John Gray voor de uitzending ‘In gesprek met John Gray’. Ook maakte hij deel uit van de aflevering 'Hoogvliegen in laagland' (maart 2009) over talentontwikkeling in het onderwijs. En hij was in mei 2009 de gids in de episode 'Een Partijtje Vrijheid'.