Voor een aflevering in onze najaarsreeks die gewijd is aan de 'kluseconomie’ (regie: Roland Duong) is VPRO Tegenlicht op zoek naar dé digitale super-klusser(es) van Nederland.

Nu er steeds meer werk wordt gedaan via digitale vraag- en aanbodplatforms als Amazon Mechanical Turk, UpWork, en Freelancer.nl stelt Tegenlicht de vraag: wat gaat dit in de nabije toekomst betekenen voor arbeidsverhoudingen, sociale zekerheid en vrijheid, of voor rechten en plichten van werkenden?

oproep

Ben jij of ken jij iemand die zijn/haar volledige bestaan inmiddels opbouwt of heeft opgebouwd met computerwerk dat op dergelijke platforms wordt aangeboden, laat het ons dan weten! Graag zouden wij willen laten zien hoe een werkdag er in zo’n werkend bestaan uit ziet.

Stuur een mail naar tegenlicht@vpro.nl met in de onderwerpregel 'superklusser'.

Voor de duidelijkheid: het gaat ons dus niet om tijdelijk werk of bijverdienen of studenten-(bij)baantjes maar om full time digitaal klik-/ontwerp-/schrijf klus-werk. Beloning voor de melding zou dus uiteindelijk kúnnen zijn: een camera op je/zijn/haar snuit.

afleveringen