VPRO Tegenlicht is op zoek naar groene techpioniers die met revolutionaire ideeën en de technologie van morgen de wereld gaan veranderen. Wie verdient volgens jou een platform?

Let op: de aanmelding is inmiddels gesloten, wel kun je nog stemmen op je favoriete pionier

Wie zoeken we?

Ondernemers, denkers en doeners die technologie inzetten voor een duurzame toekomst. Zoals leer van mandarijnenschillen maken of zonne-energie opslaan in de batterijen van elektrische auto’s. Deze pioniers presenteren we in onze webapp groene techpioniers

tekst loopt door onder de afbeelding 

Stem nu op je favoriete pionier

Vanaf 1 tot en met 10 december kan je stemmen op jouw favoriete pionier. Er worden vijf winnaars gepresenteerd tijdens de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam op woensdagavond 13 december 2017.

Selectie

De vijf winnende groene techpioniers worden gekozen door bezoekers van de webapp en een jury bestaande uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, ontwerper Teresa van Dongen en universitair docent industrieel ontwerp Nynke Tromp. 

Daarnaast bieden wij de winnaars een masterclass aan om het genomineerde idee of product zo goed mogelijk door te ontwikkelen. Alle pioniers maken kans om geportretteerd te worden in een uitzending van VPRO Tegenlicht in het voorjaar van 2018.