Almelo: Planeetkoelers

Praat mee over de Tegenlicht aflevering 'Planeetkoelers'.

28 feb.
Datum
28 februari 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Het Noaberhoes
Link
Meer informatie

over de aflevering

De planeet stevent af op een koortsachtige opwarming. Met elke graad erbij verandert het klimaat ingrijpend: de zeespiegel stijgt, het ijs op de Noordpool verdwijnt en hele diersoorten worden weggevaagd. Natuurlijk moeten we minder CO2 uitstoten. Maar ondanks 25 jaar klimaatakkoorden en mooie beloftes neemt de uitstoot nog altijd toe. Als we niet harder ingrijpen zijn we verloren. Of hebben we nog noodoplossingen achter de hand?

Zijn er manieren om de planeet te koelen? En hoe risicovol zijn die? VPRO Tegenlicht duikt in de wereld van climate engineering: Wetenschappers en start-ups die met technologische middelen proberen de aarde af te koelen. Van het opspuiten van poolijs tot het oplaten van ballonnen zwaveldioxide. De één vindt dat we het tot de bodem uit moeten zoeken, de ander wil het verbieden, en weer een ander is op eigen houtje begonnen. Hoeveel tijd hebben we nog? En wie mag beslissen voor welke technieken we kiezen? Wat hebben we aan een tech-fix als we de natuur niet eerst grootschalig herstellen?

meet-up programma

Datum: Woensdag 28 februari 2024

Tijd: 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur

Plaats: de Gors 4 Almelo

Kosten: de prijs van afgenomen thee en koffie

Thema van de eerste uitzending: Klimaatkoelers

 

De gesprekken zullen geleid worden door een ervaren gespreksvoorzitter.

Wat zijn klimaatkoelers? Klimaatkoelers zijn innovatieve oplossingen die bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Denk aan duurzame technologieën, groene initiatieven en slimme strategieën die onze planeet koeler en leefbaarder maken. Onder het motto “iedereen heeft gelijk” zullen we tijdens de meet-up dieper ingaan op dit boeiende onderwerp en daarover standpunten en ideeën uitwisselen.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze eerste Almelose VPRO Tegenlicht meet-up. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over deze activiteit, kunt u bellen naar 0653887856 of bezoek onze website: https://www.noaberhoeswindmolenbroek.nl

locatie