Almelo: You can't kill the story

Praat mee over de Tegenlicht aflevering 'You can't kill the story'.

13 mrt.
Datum
13 maart 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Het Noaberhoes
Link
Meer informatie

over de aflevering

Na de eerste succesvolle bijeenkomst organiseert het Noaberhoes Almelo in samenwerking met de VPRO weer een Almelose Tegenlicht meet-up met een actueel thema.

De Tegenlicht meet-ups vinden op diverse plekken in Nederland plaats en brengen geïnteresseerde mensen samen om te discussiëren over actuele maatschappelijke vraagstukken. De uitzendingen van het VPRO-programma Tegenlicht dienen daarbij als inspiratiebron. Onder leiding van een gespreksvoorzitter zal weer een Tegenlicht uitzending bekeken en besproken. In deze meet-up gaat het over het thema “You can't kill the story”.

Wereldwijd bezien is het gevaarlijk om journalist te zijn. In 2023 moesten mondiaal 95 journalisten hun werk met de dood bekopen. Alleen al in Gaza vielen de afgelopen maanden 78 dodelijke slachtoffers onder de verslaggevers. Niet alleen in oorlogssituaties lopen journalisten gevaar. Ze krijgen ook te maken met fysiek geweld, digitale aanvallen, staatsterreur en bedreigingen uit de onderwereld.

Forbidden Stories is een collectief opgericht door de Franse journalist Laurent Richard. Het werd in 2016 opgericht na de bloedige aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Dit collectief ontwikkelt methoden voor samenwerking, zodat belangrijke en gevaarlijke journalistieke verhalen blijven bestaan, zelfs als een journalist overlijdt. Ze geloven dat journalistieke samenwerking cruciaal is voor de toekomst van onderzoeksjournalistiek. In plaats van individuele ego’s en persoonlijke primeurs, streven ze naar internationale samenwerking.

VPRO Tegenlicht volgt Richard terwijl hij het collectief uitbreidt en bedreigde journalisten in het Midden-Oosten helpt hun onderzoeken veilig te stellen in een digitale ‘kluis’. Dit zorgt ervoor dat hun werk kan worden voortgezet, zelfs als hen iets overkomt.

meet-up programma

Datum: Woensdag 13 maart 2024

Tijd: 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur

Plaats: de Gors 4 Almelo

Kosten: de prijs van afgenomen thee en koffie

Thema van de eerste uitzending: You can't kill the story

De gesprekken zullen geleid worden door een ervaren gespreksvoorzitter.

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze eerste Almelose VPRO Tegenlicht meet-up. 

Aanmelden en meer informatie over deze activiteit, kunt u bellen naar 0653887856 of bezoek onze website: https://www.noaberhoeswindmolenbroek.nl

locatie