Doorn: De wegwerpmaatschappij

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'De wegwerpmaatschappij'.

06 nov.
Datum
6 november 2023
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Landgoed Zonheuvel
Link
Meer informatie

over de aflevering

In een tijdperk waarin we onze carbon footprint zo laag mogelijk willen houden, geeft het geen pas om ongebreideld consumeren. Hoe kunnen we transformeren van een consumptiemaatschappij naar een duurzame maatschappij?

We moeten een eind maken aan de enorme verspilling die de huidige consumptiemaatschappij met zich meebrengt, maar hoe krijgen we het voor elkaar? Kunnen ontwerpers hier een rol in spelen of zitten zij duurzaamheid alleen in de weg? En moeten we de verantwoordelijkheid bij de consument leggen? Is het na vlieg- en vleesschaamte niet tijd voor een goede portie productschaamte?

In VPRO Tegenlicht-aflevering ‘De wegwerpmaatschappij’ vertellen we verhalen van ontwerpers die producten voor het leven maken, winkels die repareren in plaats van verkopen en consumenten die hun spullen onvoorwaardelijk koesteren. En we bezoeken NOS-coryfee Gerri Eickhof en KRO-NCRV presentatrice Marieke Eyskoot, die laten zien hoe simpel het kan zijn om duurzamer te leven.

programma

We nodigen je uit om samen met gasten over deze uitzending in gesprek te gaan, en je gedachten en ideeën te delen. Tijdens de Meet Up duiken we dieper in de materie en zoomen we in op de lokale context.

Heb je de aflevering nog niet gezien, of wil je die opnieuw bekijken? Sluit dan om 19.00 uur aan. Zo niet, dan sluit je om 20.00 uur aan bij de start van het gesprek.

Gasten

Erwin Hollestelle, initiatiefnemer van burgerinitiatief GoedVolk en Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij 2026.

Moderator

Wim Oolbekkink, programmadirecteur en aanjager SDG House Landgoed Zonheuvel

 

locatie