Doorn: Verbindende vertellers

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Verbindende vertellers'.

09 jan.
Datum
9 januari 2024
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Landgoed Zonheuvel
Link
Meer informatie

over de aflevering

In een tijd waar depressiecijfers stijgen en het aantal online lifecoaches explodeert, worden we gedwongen zelf op zoek te gaan naar richting in ons leven. Maar hoe doe je dat in een steeds individualistischer wordende samenleving? Hoe ontdek je jouw eigen levensverhaal? Wat doe je als dat verhaal zoek lijkt te zijn en hoe verbind je je daarin met anderen?

VPRO Tegenlicht duikt in deze zoektocht naar zingeving met Nederlanders van verschillende generaties die op hun eigen unieke manieren betekenis proberen te vinden in het leven.

programma

We nodigen je uit om samen met gasten over deze uitzending in gesprek te gaan, en je gedachten en ideeën te delen. Tijdens de Meet-up duiken we dieper in de materie en zoomen we in op de lokale context.

De avond start om 19:00 uur

Gastsprekers

Corinne Groenendijk en Emma Tijssen.

Corinne verzorgt trainingen en retraites in geïnspireerd verduurzamen, is geestelijk begeleider en predikant. Ze helpt jou en je organisatie een (duurzame) leefstijl te vinden vanuit je inspiratie. Geen to do lijstje, maar leven vanuit wie je (als organisatie) bent en wat je leven en werk zin geeft.

Emma is schrijver, visueel maker en content designer. De kracht van het verhaal is iets dat in haar werk doorsuist. In tekst en beeld onderzoekt ze de verhouding tussen de mens en de natuur, welke vormen een “thuis” kan aannemen en het poëtische in het vanzelfsprekende.

 

locatie