Doorn: You can't kill the story

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'You can't kill the story'.

15 apr.
Datum
15 april 2024
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Landgoed Zonheuvel
Link
Meer informatie

over de aflevering

Het wordt steeds gevaarlijker om journalist te zijn. In 2023 moesten wereldwijd 96 journalisten hun werk met de dood bekopen. Alleen al in Gaza vielen 78 dodelijke slachtoffers onder verslaggevers en medewerkers. Maar niet alleen in oorlogssituaties lopen journalisten gevaar; ze hebben ook elders in toenemende mate te maken met fysiek geweld, digitale aanvallen, staatsterreur en bedreigingen uit de onderwereld. Hoe kunnen journalisten zich wapenen tegen deze dreigingen, en hun vak blijven uitoefenen?

programma

Praat en denk mee

We nodigen je uit om op maandag 15 april a.s. samen met gasten over deze uitzending in gesprek te gaan, en je gedachten en ideeën te delen. Tijdens de meet-up duiken we dieper in de materie en zoomen we in op de lokale context.

Heb je de aflevering nog niet gezien, of wil je die opnieuw bekijken? Sluit dan om 19.00 uur aan. Zo niet, dan sluit je om 20.00 uur aan bij de start van het gesprek.

Gastsprekers

Thomas Bruning, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Moderatoren

Didi Bos en Joost Oude Groen, trainers/adviseurs bij respectievelijk SBI Formaat en OR Consultancy, onderdeel van de SBI Opleidings- en adviesorganisaties.

Tickets

Deelname is gratis, aanmelden verplicht.

 

locatie