Meet Up Doorn: Planeetkoelers

Praat mee over de VPRO Tegenlicht-aflevering 'Planeetkoelers'.

27 aug.
Datum
27 augustus 2024
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Landgoed Zonheuvel
Link
Meer informatie

Programma

We duiken in de wereld van climate engineering: wetenschappers en start-ups die met technologische middelen proberen de aarde af te koelen. Hoe hoop- of juist risicovol zijn deze technieken?

De planeet stevent af op een koortsachtige opwarming. Met elke graad erbij verandert het klimaat ingrijpend: de zeespiegel stijgt, het ijs op de Noordpool verdwijnt en hele diersoorten worden weggevaagd. Natuurlijk moeten we minder CO2 uitstoten. Maar ondanks 25 jaar klimaatakkoorden en mooie beloftes neemt de uitstoot nog altijd toe. Als we niet harder ingrijpen zijn we verloren.

Zou climate engineering de noodoplossing kunnen zijn die we nodig hebben? Kunnen deze technieken en ideeën de planeet afkoelen? En hoe risicovol zijn die?

Praat en denk mee

We nodigen je uit om op dinsdag 27 augustus a.s. samen met gasten over deze uitzending in gesprek te gaan, en je gedachten en ideeën te delen. Tijdens de Meet Up duiken we dieper in de materie en zoomen we in op de lokale context.

Heb je de aflevering nog niet gezien, of wil je die opnieuw bekijken? Sluit dan om 19.00 uur aan. Zo niet, dan sluit je om 20.00 uur aan bij de start van het gesprek.

Meer over deze Tegenlicht-uitzending.

Tickets

Deelname is gratis, aanmelden verplicht