Future Stories: Jong en eenzaam

Zit jij in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs? Dan nodigt VPRO Tegenlicht jouw klas uit om virtueel mee te praten over je toekomst! In de interactieve talkshow VPRO Future Stories praat een bekende presentator met bovenbouwklassen uit het hele land na over een uitzending van Tegenlicht.

19 apr.
Datum
19 april 2023
Tijd
11:00 - 11:45
Locatie
Livestream
Link
https://dezb.op-shop.nl/2884/interactieve-vpro-future-stories-livestream/19-04-2023

over deze editie van future stories

Tijdens de interactieve livestream Future Stories praat presentator Yora Rienstra met zes middelbare schoolklassen en deskundigen over eenzaamheid onder jongeren. Ruim één derde van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar voelt zich wel eens eenzaam. Welke uitdagingen ervaren jongeren vandaag de dag bij het maken van echte verbindingen? We praten erover met experts en ervaringsdeskundigen, aan de hand van de Tegenlicht uitzending Alleen Verbonden.

voor wie?

De onderwerpen in de livestream zijn geschikt voor alle bovenbouwklassen van het voorgezet onderwijs en passen bij de vakken burgerschapsonderwijs, maatschappijleer, geschiedenis en aardrijkskunde. De livestreams sluiten aan bij de kerndoelen en worden aangevuld met een passende lesbrief.

sluit digitaal aan

Wil jouw klas als één van de zes scholen meedoen aan de Future Stories livestream? Geef je dan op onderaan deze pagina.

Is jouw klas niet zichtbaar op de videowall, maar wil je vanuit huis of klas meekijken naar de Future Stories Livestream? Dat kan via de website van de ZB. Hiervoor is aanmelden en verdere voorbereiding niet nodig. Via een chatbox kun je je vragen stellen aan de gasten aan tafel.

Vragen of meer informatie nodig? Stuur een mail naar: futurestories@dezb.nl