Spijkenisse: Maak 't simpel

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Maak 't simpel'

11 dec.
Datum
11 december 2023
Tijd
10:00 - 12:00
Locatie
Bibliotheek de Boekenberg
Link
Meer informatie

over de aflevering

Doet complexiteit ons de das om? Is Nederland onbestuurbaar aan ‘t worden? Van toeslagenaffaires tot woningentekort en van erfpacht tot uitvoeringsorganen. Noem een overheidsdossier en het zit muurvast. Waar de meeste vingers wijzen naar de politiek wordt de echte reden niet vaak genoemd. We hebben het allemaal te complex gemaakt.

VPRO Tegenlicht kijkt mee met vastgelopen dossiers waarin de overheid zelf niet meer weet wat ze doet, tuurt meewarig uit over een Afsluitdijk waarvan de complexe renovatie langer gaat duren dan de bouw zélf ooit kostte en bladert mee in documentbestanden van burgers die de dupe zijn van overmatig complexe overheidsregels. Wat gebeurt er als we er niet met z’n allen in slagen om te ‘ont-compliceren’? Is het überhaupt nog wel mogelijk om de vele impasse-kwesties te versimpelen?

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en een parade aan vindingrijke burgers komen tot verrassende visies en oplossingen.

programma

Tijdens de derde editie van de VPRO Tegenlicht Meet-up wordt de aflevering 'Maak 't simpel' behandeld. We kijken naar de aflevering en na een korte pauze bespreken we de aflevering en dit onderwerp onder leiding van een presentator Jan Hoogendoorn!

De Tegenlicht Meet-ups zijn ontstaan uit het idee om samen verder te kijken en tot constructieve ideeën te komen, waar de uitzendingen ophouden.

 

locatie