Alkmaar: Rebranding migration

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Rebranding migration'.

15 jun.
Datum
15 juni 2023
Tijd
18:30 - 21:00
Locatie
HAL25, Alkmaar
Link
Meer informatie

over de aflevering

In de maand mei gaat Tegenlicht op zoek naar een nieuw narratief over migratie - wat kunnen we  leren van de superdiverse steden waarin de minderheid de meerderheid vormt? In verschillende steden door Europa schuilen er initiatieven van een jonge gemixte generatie die verder denkt dan de natiestaat. Met sociale daadkracht, ondernemerschap en creativiteit vormen zij een nieuwe samenleving waarin ze verder denken dan wij en zij. Wat voor parallelle netwerken hebben zij opgebouwd? En hoe gaan deze netwerken ervoor zorgen dat we de economie draaiende houden, ondanks de aanhoudende vergrijzing?  

programma

We gaan in gesprek met onder meer: Sharine Rijsenburg, researcher bij VPRO Tegenlicht, Dion Kramer, universitair docent Europees Recht en Migratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Zahra Taghlaoui, wijkcoach in Alkmaar en nog veel meer experts en lokale politici uit Alkmaar. 

Meer info over het programma en de sprekers volgt snel! 

Gespreksleider: schrijver en programmamaker Bahram Sadeghi

Samen eten: 18.15 – 19.15
Je kunt voor € 7,50 een kleine maaltijd kopen bij de Hal (soep met broodje – geef dat vooraf aan door een mailtje te sturen), maar je kunt ook zelf eten meenemen. Borden en bestek hebben we.

Meet-up: 19.30 – 21.30
Met optioneel napraten en borrel tot 22.30 uur. 

locatie