Amersfoort: De prijs van AI

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'De prijs van AI'

14 jun.
Datum
14 juni 2023
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Eemplein 71, 3812 EA, Amersfoort
Link
Meer informatie

over de aflevering

Achter de creatieve mogelijkheden van AI schuilt een realiteit van extractie en uitbuiting op industriële schaal, met grote gevolgen voor de aarde en de mens.  We staan zelden stil bij de grondstoffen die nodig zijn om deze technologie te voeden en draaiende te houden. De ware kosten van AI worden door Silicon Valley liefst buiten beeld gehouden. Het heeft liever dat we spreken over onze documenten ‘in de cloud’ en niet ‘in een stroom slurpende blokkendoos op een industrieterrein.’   

VPRO Tegenlicht gebruikt de mogelijkheden van AI om te verbeelden waar Silicon Valley liever niet heeft dat u naar kijkt, en spreekt met mensen die zich bezighouden met het ontleden van de wereldwijde AI-industrie. Met onder meer een portret van de ‘kritische cartograaf’ Vladan Joler die de AI-gestuurde wereld achter onze schermen in kaart brengt.

programma

praat mee

We spreken hierover met de gasten en met jou als publiek. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de discussie en hun ideeën en gedachten te delen. We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wil. Om 20.00 uur begint het gesprek.

sprekers

  • Sprekers zijn nog niet bekend


Meer informatie volgt snel!

locatie